Een feestje binnen je eigen bubbel? Zo verzacht je de heimwee naar festivals deze zomer!

Met de vakantie zou het normaal gezien goed moeten komen. Maar de festivalkalender zal helaas dit jaar leeg blijven. Niet getreurd, ga voor een home party met je eigen bubbel! Maar zorg ervoor dat u tijdens de feesten ook denkt aan de veiligheid van uzelf en uw gasten. Hier zijn enkele tips om op een veilige manier je eigen woonkamer of tuin in te zetten als feestomgeving:

–       Helaas is het Corona-virus nog steeds niet helemaal uitgeroeid. Wees daarom voorzichtig met je sociale contacten. Was ook regelmatig je handen en ontsmet ze steeds na iedere wasbeurt.

–       Licht je buren in dat je een feestje zal geven. Beter een goede buur dan een verre vriend!

–       Klaar om naar huis te gaan? Rij zelf nooit nadat je alcohol hebt geconsumeerd, maar laat ook je familie of vrienden niet meer met de wagen rijden indien ze hebben gedronken. “Drinken én rijden, niet grappig!” 

Tijd dus om aan de voorbereidingen te beginnen. Zet de cocktails, muziek en heerlijke hapjes al maar klaar! Maar hebt u al gedacht aan eventuele ongevallen en schade? En wie de rekening zal betalen?

Indien je thuis een feest geeft ben je gedekt door je brand- en familiale verzekering. Op voorwaarde natuurlijk dat je deze contracten heeft afgesloten voor je hoofdverblijf en je gezin. Alles hangt af van het schadegeval. Alle schade (zoals glasschade, brand- en waterschade) aan het gebouw en de inhoud waarvoor je aansprakelijk bent wordt gedekt door je brandverzekering. Daarnaast dekt je familiale verzekering de schade die je, of de personen die onder uw dak wonen, aan derden zouden toebrengen.

 

Terug naar overzicht