Een verzekering voor huisdieren wordt steeds populairder.

Al sinds corona stijgt het aantal dierenverzekeringen jaar na jaar. Verzekeraar Corona Direct verkocht in 2022 ruim 20 procent meer hondenverzekeringen dan in de jaren voor de covid-pandemie.

Maar waar moet je op letten als je een huisdierenverzekering afsluit?

Een verzekering voor je huisdier nemen, wordt steeds populairder. Dat is niet onlogisch, want kosten voor de dierenarts kunnen hoog oplopen.

Toch zijn er aantal voorwaarden waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een huisdierenverzekeraar.

Prijs hangt af van leeftijd en ras

Hoe jonger het dier, hoe beter. De medische voorgeschiedenis van je dier is namelijk heel belangrijk bij de berekening van de premie. Net als bij de hospitalisatieverzekering voor mensen moet je bij aansluiting een medische vragenlijst invullen over je huisdier. Als er vooraf bestaande aandoeningen zijn, worden behandelingen die daaraan gelinkt zijn, niet terugbetaald.

Ook het ras van je hond is van groot belang. Sommige hondenrassen zijn gevoeliger voor bepaalde aandoeningen zoals hartproblemen of een zwak bekken. Als je een hond koopt die aanleg heeft voor een bepaalde aandoening, kan de premie hoog oplopen. Reken voor een hondenverzekering op minimaal 150 euro per jaar.

Niet alles wordt gedekt

Voor je een verzekering afsluit, moet je aandachtig de algemene voorwaarden lezen. Alleen zo kan je weten of de polis voor jou interessant is of niet. Besef dat een hele hoop ingrepen of zorgen niet gedekt worden door de verzekering. Een paar voorbeelden zijn tandverzorging, gedragsproblemen, vaccinaties, ontwormen, zwangerschap en bevalling, kosten voor aangepaste voeding, …

Er is ook altijd een plafond voor de uitbetalingen. Kosten voor de dierenarts worden dus maar tot een bepaald bedrag terugbetaald. Verzekeringsmaatschappijen betalen ook nooit 100 procent van de kosten terug. Het percentage schommelt tussen de 50 en de 90 procent. Afhankelijk van welke formule of welke verzekeraar je kiest.

Niet elk huisdier komt in aanmerking

Op de Belgische markt van huisdierenverzekeringen zijn op dit moment 4 spelers actief.

Bron: VRT Nieuws

Heb je interesse in een huisdierverzekering?

Kom gerust bij ons langs voor een vrijblijvende inlichting waarom dit wel interessant kan zijn voor jou!

Terug naar overzicht