Ga nooit rijden met beslagen ramen in de auto

Heb je beslagen ramen van de auto? Zorg er dan voor dat je voldoende zicht hebt voor je vertrekt! We geven je enkele tips zodat je nooit meer beslagen autoruiten hebt.

Wat is de oorzaak van beslagen autoruiten?

Er zijn verschillende redenen maar vocht is de bron van iedere oorzaak. Autoruiten beslaan bij het in- en uitademen maar ook door natte schoenen of kledij, een flesje water of een slecht functionerende airconditioning.

Wanneer je de auto start en de verwarming aanlegt komt de warme lucht in aanraking met vochtige lucht en koude ruiten. Hierdoor gaan de autoruiten beslaan.

Ga nooit rijden met beslagen ramen in de auto

Rijden met beslagen ruiten in de auto is nooit een goed idee omdat je simpelweg geen hand voor ogen ziet! Het risico op ongevallen is hierdoor erg groot. Je brengt hierbij jezelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar. Je kan zelfs een boete krijgen doordat je rijdt met aangedampte ruiten.

Hoe kun je beslagen ruiten weer snel helder krijgen?

Je start de auto en zet de airconditioning voluit aan waarbij je de blazers richt op de voorruit. Met een goede airconditioning trekt het vocht van de ruiten snel weg.

Heb je geen airco? Laat dan ook bij het wegrijden de verwarming nog aan staan in een lagere stand of je loopt het risico dat de ruiten weer gaan beslaan.

Het voorkomen van beslagen autoruiten

Er zijn enkele eenvoudige oplossingen:

●      Maak ook de binnenkant van de voorruit schoon. Condens op de voorruit ontstaat minder gemakkelijk op schone ruiten;

●      Zorg dat je geen vochtige producten in de auto laat staan;

●      Controleer of de rubbers van de deuren en ramen nog in orde zijn;

●      Kijk na of de airco nog goed werkt;

●      Laat je auto goed verluchten als deze een dag in de regen heeft gestaan of gereden;

●      Plaats een vochtvreter in je auto om beslagen ruiten te voorkomen.

Terug naar overzicht