Goed voor de dag komen, doe je met een schoon gebit! Een tandzorgverzekering aangaan?

Lang leve onze tanden. Naar aanleiding van de Dag van de Mondgezondheid, op 20 maart, zetten we ons gebit graag eens in de schijnwerpers. Iedere dag word je namelijk met je gebit geconfronteerd van zodra je in de spiegel kijkt of naar iemand lacht, wat de essentie van een mooie mond tanden alleen maar vergroot. Daarnaast oogt een verzorgd gebit niet enkel mooi, het oefent ook een invloed uit op andere lichamelijke fenomenen. Een tandzorgverzekering aangaan bovenop je ziekteverzekering is dus helemaal niet gek.

Naast verzorgde tanden, ook andere voordelen

Wist je dat een gezond en verzorgd gebit ook invloed uitoefent op lichamelijke kwaaltjes? Denk bijvoorbeeld aan een goede spijsvertering. Tanden die je frequent poetst, werken dit in de hand. Aangezien verzorgde tanden het kauwproces verbeteren, wat een positief effect heeft op je spijsvertering. Daarnaast zorgt mondhygiëne er ook voor dat je tanden langer in tact blijven zonder (al te veel) slijtage én dat je bestand blijft tegen mondziekten.

Tandzorgverzekering of niet?

Waarom zou je een tandzorgverzekering aangaan als je bij een ziekenfonds aangesloten bent? Het antwoord is simpel. Vele kosten voor tandzorg worden niet vergoed of terugbetaald door je ziekteverzekering. Een tandzorgverzekering kan in dat geval een grote aanwinst zijn. Deze verzekering vergoedt namelijk tandonderzoek, tandsteenverwijdering, preventieve raadplegingen, behandelingen voor een beugel, prothesen, etc. Kortom, het staat zo vast als een tand, dat deze verzekering weldegelijk een belangrijke toevoeging op je ziekteverzekering is.

Ben je dus gehecht aan je prachtige staal tanden? Overweeg dan een tandzorgverzekering!

Terug naar overzicht