Hoe verzeker je een elektrische wagen?

Anno 2021 zijn er al heel wat elektrische wagens op de markt. De verkoop ervan is de laatste jaren in een heuse stroomversnelling gegaan. Niet alleen hele dure elektrische auto’s, ook het aanbod aan betaalbare modellen groeit gestaag. Natuurlijk moet zo’n wagen ook goed verzekerd worden. Wij geven je de nodige informatie zodat je weet waarop je moet letten.

Onmisbaar omnium

Als je een elektrische auto hebt, dan ben je net als voor elke andere wagen wettelijk verplicht om een BA-autoverzekering te nemen. Die dekt de schade die jij veroorzaakt aan de auto van iemand anders. Ook omgekeerd, als de tegenpartij in fout is, betaalt zijn BA-verzekeraar jouw schade.

Heb je bij een ongeval in fout schade aan je eigen wagen, dan wordt die niet vergoed door de BA-autoverzekering. En de reparatiekosten lopen omwille van de elektrische accu vaak hoger op dan bij een klassieke wagen. Daarom is het interessant om een elektrische auto zeker ook omnium te verzekeren. Dan ben je niet alleen beschermd bij schade die je zelf veroorzaakt hebt aan je wagen, maar ook voor schade door brand, glasbreuk, storm, hagel en een aanrijding met een dier. Vandalisme en diefstal vallen eveneens onder de

omniumverzekering.

De verzekering voor een elektrische wagen is meestal duurder dan voor een klassieke auto. Dat komt omdat de aankoopprijs hoger ligt en de auto ook meer weegt.

Aanvullende aanraders

Met een elektrische wagen loop je het risico dat je batterij leeg loopt. Daarom is het aangeraden om een goede bijstandsverzekeraar te hebben die je auto naar jouw huis of naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt sleept.

Je BA-verzekering dekt sowieso de schade van zwakke weggebruikers. Heb je een ongeval in fout, dan wordt de schade van je passagiers vergoed maar je eigen schade als bestuurder niet. Daarvoor neem je best een bestuurdersverzekering.

Bij een ongeval kan er steeds een discussie ontstaan en kan een conflict in het ergste geval uitmonden in een juridische procedure. Om er dan voor te zorgen dat je belangen optimaal verdedigd worden, neem je best een rechtsbijstandsverzekering. Zo’n verzekering neemt de kosten en erelonen van advocaten op zich.

 

Heb je nog vragen over de verzekering van je elektrische wagen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Terug naar overzicht