Is met de camper of caravan reizen de ideale oplossing voor deze zomer?

Nu de grenzen langzaamaan terug openen en onze reisplannen terug wat zekerheid krijgen, kunnen we enthousiast maar tegelijk voorzichtig beginnen uitkijken naar de vakantie.

Tot voor kort dachten we de vakantie grotendeels in onze eigen tuin te moeten spenderen maar hier hoeven we ons niet langer aan vast te houden. Zo kunnen we gerust een uitstap plannen of een reis boeken (op plaatsen waar het toegelaten wordt).

Toch leeft er nog wat onzekerheid, wat begrijpelijk is gezien de situatie. We weten namelijk niet of een tweede lockdown uitgesloten is.

Daarom lijkt een camper of caravan huren deze zomer helemaal geen slecht idee!

Zo hoef je niet op voorhand een vliegticket en/of verblijfplaats te boeken en kan je gemakkelijk en snel terug naar huis keren wanneer dit nodig zou zijn.

Wat met de verzekering vraag je je af?

Afhankelijk van het gewicht wordt een caravan meeverzekerd met je trekkend voertuig. In elk geval ga je dit best even na bij je verzekeringsmakelaar. Afhankelijk van de inhoud van je polis zal er al dan niet een bijkomende verzekering nodig zijn.

Voor een camper ofwel mobilehome is er sowieso een aparte verzekering nodig aangezien deze ook zijn eigen motor en aldus eigen nummerplaat heeft.

In de meeste gevallen zorgt de verhuurder voor het verzekeren van het voertuig maar lees in ieder geval je contract en de kleine lettertjes na.

Bij twijfel of vragen, bel ons. We helpen je graag verder!

 

Terug naar overzicht