Op zoek naar een kot? We hebben enkele tips!

Bepaalde periodes doorheen het jaar zoals de maanden mei en juni zijn interessanter om op ‘kotjacht’ te gaan maar ook na de examen- en herkansingsperiode maak je kans om een leuk kot te veroveren. Sommige studenten slagen helaas niet voor hun jaar waardoor hun kot opnieuw op de markt komt. Een ander zijn ongeluk kan misschien wel jouw geluk zijn! 

En neen, er hangt nu geen negatieve sfeer of ongeluk in je toekomstige kot omdat de student voor je niet voor zijn examens slaagde. Dus neem gerust je intrek in je nieuwe stekje…!

Ben je er vroeg bij in het voorjaar en denk je het ideale kot gevonden te hebben? Spreek dan zeker eerst eens af met de verhuurders van het pand en vraag naar een rondleiding, zo ben je zeker dat je er niet bedrogen uitkomt; oplichters liggen namelijk overal op de loer. Betaal dus je huurwaarborg níet voordat je het pand met eigen ogen gezien hebt en het contract hebt laten nalezen door je ouders of derden.

Naast het strikken van een kot is ook het afsluiten van de nodige verzekeringen iets dat van je to-do lijstje moet. Indien een brandverzekering niet voorzien wordt door de verhuurder kan je op de brandpolis van je ouders rekenen (indien je domicilie nog op hun adres staat). Zo wordt schade door brand, diefstal, water of storm vergoed door de verzekeraar. Ook een familiale verzekering kan wel eens van pas komen. Deze verzekering vergoedt de schade die jij of misschien je huisdier toebrengt aan anderen.

Heb je verder nog vragen rond je verzekeringen? Neem dan contact op met je makelaar. Hij of zij geeft je het gepaste advies.

 

Terug naar overzicht