Pech onderweg? Reken op je verzekering voor de takelkosten. Wat te doen bij autopech?

Weet jij wat je moet doen bij autopech? Wat doe je als eerst? Wie dien je te contacteren?…

Wanneer deze situatie zich voordoet kan je best het hoofd koel houden; ook al mis je nu die belangrijke meeting, laat je je carpool-collega in de kou staan, kan je dochterlief niet naar de zwemles brengen, … . Op dat moment kan je toch weinig veranderen aan de situatie.

Zo behandel je de situatie zo vlot mogelijk:

  1. Stel jezelf, inzittenden en de auto veilig;
  2. Parkeer, indien mogelijk, in een veilige zone (daar waar de gelijkgrondse bermen het breedst zijn, voor de vangrail) zodat iedereen zich in veiligheid kan brengen achter de vangrail;
  3. Trek een fluohesje aan zodat je voldoende opvalt langs de snelweg. Op landbouwwegen is dit niet verplicht maar het zorgt er wel voor dat je gezien wordt, zeker wanneer het donker is buiten;
  4. Plaats je gevarendriehoek:

·       Op 30 meter van je auto op gewone wegen.

·       Op 100 meter van je auto op autosnelwegen.

·       In de bebouwde kom mag de driehoek eventueel dichter bij je wagen of er zelfs bovenop opgesteld worden, als het niet mogelijk is om de afstand van 30 meter aan te houden.

  1. Bel een takeldienst.

Indien je geen pechbijstand verzekering hebt, kan het laten wegslepen van je wagen duur zijn:

·       Ongeveer 400 euro voor de interventie en het wegslepen.

·       350 à 450 euro voor een vervangwagen gedurende 5 dagen als uw garage dat niet gratis aanbiedt.

·       Als je autopech hebt op de snelweg, bel dan naar het nummer 101. De kost voor het wegslepen bedraagt 150 euro (excl. btw) van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u of 225 euro (excl. btw) tijdens de nacht, het weekend of op een feestdag. 

Liever niet wakker liggen van dit prijskaartje? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie omtrent de voorwaarden en dekking van een verzekering pechverhelping.

 

Terug naar overzicht