‘t Is geboekt! Ben je verzekerd in een vakantiewoning?

Loop je er al langer mee in je hoofd om een vakantiewoning te boeken? Eindelijk is het moment daar! Je opent je laptop, typt ‘online vakantiewoning boeken’ in, in Google én start met scrollen. Waar moet je op letten vooraleer je een online vakantiewoning boekt? En ben je verzekerd in zo een vakantiewoning? We lichten toe.

Online vakantiewoning boeken, dé valstrikken

Ga je online op zoek naar een vakantieverblijf, dan mag je jezelf niet voor de gek houden. Op het internet is niet iedereen van goede wil, wat ook bij huurders van vakantiewoningen soms het geval is. We noemen ze ook wel ‘catfishers’! Met andere woorden, personen die zich anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn. Wees dus alert van zodra je aan het scrollen gaat, aangezien iedere vakantiewoning er zonder twijfel fenomenaal én volledig gerenoveerd uit zal zien. Helaas…

Hier moet je op letten!

  • Bekijk iedere foto tot in detail.
  • Bereken de totaalprijs, aldus reserveringskosten, schoonmaakkosten, etc. niet vergeten bijtellen!
  • Ga op zoek naar vergelijkbare vakantiewoningen én plaats alle prijzen naast elkaar. Komen deze overeen? Zijn er gigantische verschillen? Hier merk je meteen of er iets niet pluis is.
  • Bekijk reviews van voorgaande huurders en lees aandachtig hun waardering over de vakantiewoning.
  • Boek énkel indien er op de website contactgegevens staan én je deze locatie ook effectief in Google Maps kan ingeven.

Eens geboekt, ook verzekerd?

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje, ook wanneer je op vakantie bent. Vandaar dat het belangrijk is om bij je verzekeraar na te gaan of je wel degelijk verzekerd bent in een vakantiewoning? Normaliter kan je stellen dat brand of waterschade aan je vakantiewoning samenvalt onder de brandverzekering die je aangaat voor je eigen woning. Maar dat kan soms afwijken naargelang de brandverzekering die je aangaat. Controleer deze informatie dus zéker eerst, vooraleer je in een enthousiaste bui op de “BOEKEN”-knop drukt.

Wil je meer zekerheid vooraleer je in je vakantiewoning intrekt? Informeer bij je verzekeraar of er een alternatieve polis bestaat die zowel (eventuele) schade aan de vakantiewoning dekt, als de inboedel die erin staat.

Terug naar overzicht