Thuis werken? Dan ben je kwetsbaarder voor hacking

Werk je momenteel zoals vele anderen van thuis uit vanwege COVID-19?

Dan adviseren we jou de nodige verantwoordelijkheid en voorzorgsmaatregelen te nemen omtrent digitale veiligheid. Indien je werkgever hiervoor reeds de nodige richtlijnen heeft doorgegeven dan is hij of zij goed op de hoogte van de gevaren die om de hoek loeren en wil hij of zij er alles aan doen om zijn of haar bedrijf en medewerkers te beschermen tegen cyber aanvallen.

Hackers zien deze bijzondere omstandigheden als hét moment om toe te slaan. Wanneer medewerkers bijvoorbeeld geen veilige verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, gebruiken hackers deze omweg om het bedrijf waarvoor het slachtoffer werkt binnen te dringen!

Het is dus van belang om aandacht te hebben voor onderstaande punten en eventueel aanvullende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het veilig verbinding kunnen maken met het bedrijfsnetwerk.

 

Wat kan je als medewerker doen?

  • Maak gebruik van een vertrouwd en beveiligd (wifi)netwerk.
  • Hou rekening met het ontvangen van phishingmails. Het is bekend dat criminelen gebruik maken van de huidige ontwikkelingen door het versturen van phishingmails of het verspreiden van malware. Als je een malafide e-mail hebt ontvangen, meldt dit dan bij je beheerorganisatie.
  • Houd de organisatierichtlijnen aan betreffende informatiebeveiliging. Ga bewust om met informatie thuis en wat je bespreekt in berichten apps of tijdens een videoconferentie.
  • Volg de richtlijnen van je organisatie omtrent gebruik van hard- en software. Denk aan gebruik van privé- en randapparatuur en het installeren van applicaties.
Terug naar overzicht