Verplichte rookmelders, afschaffing woonbonus, … Wat is er nu veranderd sinds voorbije maand?

Zoals elk jaar kent ook dit jaar geen start zonder enkele wijzigingen in de wetgeving.

Wij sommen de belangrijkste wijzigingen in de verzekeringswereld voor je op.

De wijziging die waarschijnlijk het meest gekend is door verschillende keren hot topic te zijn geweest in de media is de afschaffing van de woonbonus; daarbij werd ook het belastingvoordeel op de levensverzekeringen, die een waarborg vormen voor nieuwe leningen ter financiering van de enige woning, afgeschaft.

Ook een veelbesproken topic eind 2019 waren de verplichte rookmelders. 

Deze zijn sinds 1 januari dit jaar verplicht in elke woning.

Deze wijzigingen werden niet alom bekend gemaakt maar zijn voor sommigen onder jullie goed om weten:

1.     Sinds begin dit jaar vallen stagiairs en werklozen die een erkende bedrijfsstage volgen als beroepsopleiding onder de bescherming van de arbeidsongevallenwet. De werkgever dient in de plaats van andere waarborgen over te schakelen naar een arbeidsongevallenverzekering.

2.     Vlaamse landbouwers kunnen sinds 1/1/2020, ter bescherming van hun teelten in volle grond tegen ongunstige weersomstandigheden, bij een aantal verzekeraars terecht voor een “brede weersverzekering” die voldoet aan de voorwaarden voor een belastingvoordeel op de premies.

Heb je vragen over een bepaalde verzekering of wens je een check-up van je verzekeringen? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende afspraak.

 

Terug naar overzicht