Verzeker je huishoudhulp, tuinman en babysit!

Wat als je tuinman zich kwetst tijdens het snoeien van de haag of je huishoudhulp van haar ladder valt tijdens het schoonmaken van je raam? En wat als je babysit onderweg naar huis een ongeval krijgt? Heb je al eens aan een arbeidsongevallenverzekering voor huispersoneel gedacht? Deze verzekering is echter verplicht als je een tuinman, babysit, poetsvrouw of andere huishoudhulp in dienst hebt.

Financiële bescherming

Als je tuinman of poetshulp een ongeval krijgt bij jou thuis of op weg van en naar je huis, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Met een arbeidsongevallenverzekering ben je financieel beschermd voor een kleine premie. Dat is dus heel wat voordeliger dan dat je zelf moet opdraaien voor de kosten. Wanneer je een huishoudhulp, tuinman of babysit  in dienst hebt, wordt je namelijk beschouwd als werkgever.

Wat met mijn zelfstandige tuinman of personeel met dienstencheques?

Wanneer je tuinaannemer zelfstandige is of voor een werkgever werkt en je poetshulp voor een dienstenchequebedrijf werkt, heb je geen verzekering nodig. In dat geval is je tuinman of huishoudhulp beschermd via de arbeidsongevallenverzekering van zijn of haar werkgever.

Wat met vriendendiensten?

Stel, je bent in verwachting van een baby en je trommelt je vrienden op om de babykamer te komen schilderen. Tijdens het schilderen, valt een van je vrienden van de trap. Als je ingetekend hebt op een arbeidsongevallenverzekering, wordt jouw vriend beschouwd als onbezoldigde tijdelijke helper en zal de verzekering in dit geval ook tussenkomen.

Opgepast, deze verzekering dekt bijkomende onbezoldigde tijdelijke helpers, maar kan niet onderschreven worden als u enkel onbezoldigde tijdelijke helpers te werk stelt. Bovendien zijn onbetaalde tijdelijke helpers nooit verzekerd bij ongevallen op weg van of naar hun werkplek.

Bent u van plan om binnenkort een babysit in huis te nemen of een extra huishoudhulp? Geef ons dan gerust een seintje en samen bekijken we wat we voor u kunnen doen.

Terug naar overzicht