Wat dekt de schoolverzekering?

Binnenkort gaan je kinderen opnieuw naar school. Dat wordt weer wennen aan stilzitten in de klas en huiswerk maken. Wees maar zeker dat ze zich tussendoor eens goed zullen uitleven! Wat ravotten met vriendjes op de speelplaats of ’s avonds met de fiets naar huis crossen. Laat ze maar, jij zorgt er wel voor dat ze goed verzekerd zijn.

De meeste scholen zijn verzekerd voor ongevallen tijdens de schoolse, de naschoolse en de buitenschoolse activiteiten (bv. sportdag of schoolreis). Check het even voor alle zekerheid. Vraag gerust ook wat de schoolverzekering precies dekt en welke bedragen er verzekerd zijn. Je eigen ongevallenverzekering is hoe dan ook een goede back-up voor het geval de schoolverzekering niet alle kosten dekt. Dat kan bijvoorbeeld bij ernstige ongevallen waar een ziekenhuisopname aan te pas komt en waar de kosten hoog oplopen.

Sowieso houd je ook beter je familiale verzekering achter de hand. Want wanneer je kind schade veroorzaakt aan de kledij van een ander kind of aan het schoolgebouw, dan kan het gebeuren dat de schoolverzekering niet tussenkomt en dat je zelf voor de kosten opdraait. Als je zoon of dochter er de oorzaak van is dat een ander kind gewond raakt, dan vergoedt de schoolverzekering de kosten meestal wel.

Met de fiets naar school

Als je kinderen met de fiets of te voet naar school gaan, dan leer je hen uiteraard om voorzichtig te zijn. Fluohesje, helm en fietsverlichting in orde? Check!

Wat de verzekeringen betreft heb je alleen een familiale polis nodig voor het geval je kind een fietser of voetganger omver zou rijden of een geparkeerde auto zou beschadigen.

 

Bron: Allianz

Terug naar overzicht