Week van de mobiliteit: #goedopweg!

Ons #goedopweg helpen, daarvoor staat de week van de mobiliteit van 16-22 september. Tal van steden en gemeenten over heel vlaanderen organiseren tijdens dit festival van de Mobiliteit acties en evenementen.

Voor één week laten we de fietsers en de voetgangers de publieke ruimte veroveren. De bedoeling is ons bewust laten stilstaan en genieten van de alternatieven van het autogebruik.

Een aantal vaste waardes op het programma zijn: Autovrije zondag, treintrambus- en wandeldag of Car-Free day. Ook de nationale telewerkdag staat dit jaar in de picture. Deze dag sluit de week af op 22 september.

Een massa-evenement mag het dit jaar uiteraard niet worden, maar er zijn nog mogelijkheden genoeg om de voetgangers en de fietsers de publieke ruimte te laten veroveren en zeker lokaal in je eigen stad of buurt zullen er activiteiten te vinden zijn die niet in strijd zijn met de maatregelen.

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit organiseert de Week van de Mobiliteit al sinds 1996 als campagne voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.

Meer informatie op: https://www.duurzame-mobiliteit.be/week-van-de-mobiliteit

 

Terug naar overzicht