Wil je besparen? Laat dan een check-up doen van je verzekeringen

Heb je soms het gevoel dat je je blauw betaalt aan verzekeringen? Dan ben je zeker niet alleen. In 2018 spendeerde een gemiddeld Belgische gezin maar liefst 1 938 euro aan verzekeringen. Ben je op zoek naar een manier om die factuur omlaag te krijgen? Denk er dan aan om misschien eens een check-up van je verzekeringen te laten doorvoeren. Er zijn misschien heel wat risico’s waarvoor je verzekerd bent die eigenlijk niet meer van toepassing zijn op je huidige situatie.

Bron van besparingen

Naast na te denken of je een bepaalde verzekering wel nog nodig hebt, is het slim om na te gaan of je eventueel dubbele verzekeringen hebt lopen. Misschien bevat het loonpakket bij je nieuwe werkgever een hospitalisatieverzekering voor jou en je gezinsleden waardoor je die dus niet meer zelf hoeft te nemen. Daarnaast is het voor jou misschien een optie om je franchise te verhogen zodat je makelaar je premie kan verlagen. Belangrijk hierbij is dat je wel de hogere vrijstelling financieel aankan, indien je een schadegeval hebt uiteraard. Een vierde besparingsbron is het bundelen van verzekeringen. Als je in een appartement woont, kan het een optie zijn om een groepspolis te nemen voor alle eigenaars zodat je schaalvoordelen kan uitspelen. Let hierbij wel op dat al je risico’s worden gedekt met die groepspolis.

Kom langs wanneer je situatie verandert

Hoe vaak moet je een check-up laten uitvoeren? Is dat om de 4, 2 of om het jaar? Een check-up van je verzekeringen is niet zoals een check-up van je wagen. Er bestaat jammer genoeg geen vaste frequentie waarop je je verzekeringen best eens laat bekijken door je makelaar. Hoe weet je dan wanneer het gepaste tijdstip is? Wel, wanneer je leven verandert, moet je in je achterhoofd houden dat je verzekeringen dan meestal ook mee moeten veranderen. Daarom raden we aan om zeker langs te komen voor een check-up bij volgende situaties:

●      Er is een kindje op komst of je vormt een nieuw samengesteld gezin.

●      Je bent van plan om een huis te bouwen of te renoveren.

●      Je bent net eigenaar geworden van een nieuwe of tweedehands wagen.

●      Jouw zoon of dochter heeft zijn of haar diploma van de middelbare school behaald en gaat verder studeren op kot.

●      Er zijn grote verbouwingen gebeurd bij je thuis.

●      Je hebt schrik dat je jouw huidige levensstandaard niet zal kunnen aanhouden als je op pensioen bent.

3 voordelen van een check-up

Wanneer je je verzekeringsmakelaar jouw verzekeringen eens onder de loep laat nemen, dan kan je rekenen op gegrond advies van een expert. Daarnaast zorgt een check-up er ook voor dat je voortaan op beide oren kunt slapen. Je mag er namelijk zeker van zijn dat je nooit te veel of te weinig verzekerd zal zijn.Tot slot wil je uiteraard ook dat niet alleen jij, maar ook je volledige gezin goed beschermd is. Dankzij een regelmatige check-up weet je onmiddellijk waar je aan toe bent.

Nood aan een check-up van je verzekeringen? Contacteer ons!

Terug naar overzicht