Zelf een communiefeest organiseren? Hier alvast enkele tips!

Organiseer jij binnenkort zelf het communiefeest van je zoon en/of dochter of ben je een trots familielid of vriend van een communicant en heb jij de feestplanning als taak gekregen? Dan is de kans groot dat jij nu in volle voorbereiding bent! 

Naast de locatie, de gastenlijst, de catering, de aankleding en zo meer, heb je als organisator nog andere taken op je to-do-list. Zo maak je best melding van je evenement bij het gemeente- of stadsbestuur, licht je je verzekeringsmakelaar in en voorzie je de nodige veiligheidsmaatregelen.

Afhankelijk of je het feest op privé locatie of openbare locatie laat doorgaan zijn bepaalde verzekeringen aangeraden.

Indien het feestvieren bv. bij iemand thuis doorgaat,  ga dan na of die persoon een brand- en familiale verzekering heeft. Zo wordt eventuele schade aan de locatie, goederen en personen gedekt door de verzekeringen.

Vieren jullie feest op een privé locatie bv. een zaaltje? Lees dan zorgvuldig het huurcontract na. In sommige gevallen wordt de brandverzekering reeds voorzien door de verhuurder. Is dit niet het geval? Dan kan jij aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade tijdens en dan ben je maar best goed verzekerd… .

Belangrijk: Om zeker te zijn dat je evenement voldoende verzekerd is, neem je contact op met je makelaar. Hij of zij weet wat er reeds in je polissen is opgenomen en kan het gepaste advies geven naar ev. aanvullende verzekeringen. Zo bieden bepaalde maatschappijen specifiek een verzekering aan voor evenementen.

 

Terug naar overzicht